Kamis, 01 Desember 2011

TIWUL MINONGKO GEGAMBARAN NILAI NASIONALISME WONG JOWO

TIWUL MINONGKO GEGAMBARAN NILAI NASIONALISME WONG JOWO

Iki salah sijine obrolan pinggir kali Klegung antarane kang Kampret lan Pesut cah sing sok pinter debat  amorgo soko tlatene noton program TV, iki podo pamer masalah pangan sok-sokan lurnegrinan padahal durung tentu nek kuwi wis pener lan bener :


Kampret : “ Sut, aku saiki wis rumongso podo karo bintang-bintang filem lan selebritis lo pola makanku najan aku cumak seniman Byar pet he he he………”

Pesut :“Piye to kang maksudmu kok gaya men leh ngendikan?”

Kampret : “ Ngene ki lo Sut, saiki persasat opo sing di pangan konco-konco ing Jakarta ing kene aku ugo biso mangan, contone koyo to : Bakso, Siomay, bakwan, Kwe Tyuw, sosis lan liya-liyane dadi aku kan wis podo derajate karo selebritis Jakarta to ?”

Pesut :“ Lah ngene lo kang ojo sok seneng lamun wis biso mangan pangan luar negeri ning awake dewe, luweh-luweh mengkone malah dadi lali karo panganan sing asli soko tanah bumi pertiwi iki contone : Tiwul, suwek, gembili, gadung, kerut/midro, kimpul, telo, gablok, grontol, sagu/pati onggok, sawut, alen-alen, cetil, pecel semanggi, gemblong, sego janggung lan liya-liyane”

Kampret : "Lah kuwi wis ora mutu Sut lan ora ono gizine.”

Pesut : “ Lah-lah malah keliru to ... kuwi kabeh sing sampean aturke mau makanan kan ora sehat amargo bahan-bahane ake ngandung bahan-bahan kimia lo kang ... bedo karo makanan sing alami soko bumi pertiwine dewe to kang ...  lah nek awake dewe wis lali karo Tiwul berarti awake dewe wis lali karo roso cinta lan bangga karo produk buatan dalam negeri ... iku berarti nilai nasionalisme ne dewe wis podo medun lan awake dewe podo ora sadar wis dijajah karo wong luar negeri kanti sarono makanan, suwe-suwe jati dirine bongso iki ilang!!!!!!!”.

Kampret : “ Oh ngono kuwi to Sut, yo sing gede sepurane to nek aku salah wong aku kan cumak wong pinggiran “

Mengukono kuwi omongan pinggir kali klegung seri II


Nuwun

Jack Sawala

6 komentar:

Asrofi mengatakan...

Mas Jack apa bener makanan tiwul masih ada di Banyubiru apa juga yang punya badan ketahanan pangan di kabupaten dan propinsi masih kenal itu tiwul jangan-jangan barang dan rasanya saja beliau-beliau sudah lupa atau belum pernah lihat, jadi mas jack cari istilahnya yang makanan modern saja lah. tapi kalau ada saya juga masih mau walau di Sulawesi sudah tidak ada. (saya putra perdikan juga loh)

Jack S mengatakan...

He he ya masih ada to mas Asrofi, kita kan disini orang kampung yang cinta daerah, sepert kalau di Sulawesi ada Kaledo, Kondro, Bubur Menado, Balok, Kepala kakap, pepes Wedel ikan bandeng, Sop saudara, coto makasar, jalang kotek, kie titi, dabo-dabo,binte jagung saya sudah rasakan itu loh jadi wajar dong kita pertahanken identitas makanan daerah lah yang modern bukan punya kita

Asrofi mengatakan...

Oh Bang Jack ternyata maniak kuliner to? dari makanan di Celebes kok tahu semua? apa Daeng Jack sudah sampai ke itu semua tempat?

Jack S mengatakan...

Daeng Asrofi yo alkamdulillah saya sudah menjelajah dari ujung Makasar, Sumbinasa,Takalar,Bantaeng, Bulukumba Jeneponto,Togo-togo,Maros,Pangkejene, Barru, Sidrap, Tanah toraja, Engrekan, Malili, mangkutanah, Pare-pare, Mamuju, Pirang, Pasangkayu, Donggala, Palu, Gunung Biro maru lah kabeh sampai Bitung jadi sampai kesel Daeng

Asrofi mengatakan...

Bang Jack emang abang orang mana sih kok lebih hafal dari pada temen-temen di Sulawesi?

Jack S mengatakan...

Orang Indonesia lahir di Banyubiru besar menjelajah bumi Nusantara dari Sabang sampai Meroke

Poskan Komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More