Kamis, 22 Desember 2011

Bangkite Baruklinting

Assalamu’alaikum dulur …

Nyambung meneh karo “ingsun” cah bagus asli lair bareng geblak e gendruwo .. heheheheheh ….

Lur, … jian tak acungi jempol 3 tenan kridaning Karang Taruna Baruklinting Banyubiru sik lagi arep mulai gawe gebrakan PUM (Percobaan Urip Meneh) alias bangun dari tidur yang terlalu berkepanjangan.

Tenan kui lur, …lak yo wis do reti to Karang Taruna Baruklinting wis mulai mambu meneh kringete ono ing Deso Banyubiru. Wingi terakhir kae “menganakkan” eh … mengadakan kegiatan jalan santai karo acara genjrang-genjreng utowo “band band nan” ono ing halaman SD N Banyubiru 5. Acarane meriah tenan lo lur …

Aku yo gumun lo lur … ingatase kegiatan koyo ngunu kui Karang Taruna Baruklinting cuman ngrancang kegiatane 2 minggu we kurang lur … le dadi koordinator e sekaligus ketua Karang Tarunane tak delok-delok jane ki yo “dedel” lur …. wakakakakakaak ….

Bejo Men dibantu karo Pak Wink, wong loro iki sik selama iki due ide-ide kreatif lan due pengaruh gede nggugah semangat e nom-nom an Banyubiru lur …
Bejo Men, bocah e ki ora pinter banget alias “rodo dedel”, tapi semangat e karo modal nekat e sik tak acungi jempol tenan lur …  aku nek jagongan karo Bejo Men ning sak kantong tak cepak i sandal bekas, dadi sak wayah-wayah omongane marai gregeten langsung ae “plok” wakakakaakakakak ….

Pak Wink, lah nek iki wong e ….. podo ae karo Bejo lur …  tapi apik iki sithik lur … kakakakakaak … wis pokok e wong loro kui nek wis due kekarepan utowo due gagasan tentang kegiatan-kegiatan, gelem rak gelem, angel utowo gampang, kudu rak kudu mesti dilakoni …tapi yo sumbut karo polah e lur … setiap even utowo kegiatan sik digarap konco-konco Karang Taruna Baruklinting hasil e yo memuaskan tenan …

Selain wong loro kui mau banyak pihak-pihak sik gelem melu cawe-cawe karo kegiatan-kegiatane Karang Taruna Baruklinting lur …. Ndelalah Lurah e Banyubiru saiki ki mbiyen bekas nom-nom an “mbiyeng” dadi biso nyrateni, biso ngemong, biso membaur karo jiwa mudane konco-konco Karang Taruna Baruklinting lur … tenan kui … Nek jam dines wibawane yo Lurah tenan lur … tapi nek wis jam diluar jam dines nek ngumah setelane kui musik pop, lagu-lagu rock’n roll pokok e ngenomi tenan … tapi nek bengi wis ganti klenengan “Dagelan Mataram Koleksine Basiyo” lur ... kekekekekekekek …

Wis ah lur … kui mau mung sekilas ae tentang Karang Taruna Baruklinting sik mulai bangkit meneh … sing jelas ayo podo bareng-bareng nyengkuyung kreatifitas Generasi Mudane Banyubiru ono ing wadah Karang Taruna Baruklinting, timbang nom-nom an e do kluyuran ora genah, do wira-wiri, mondar mandir, klonthang-klantung nyepet-nyepeti sawangan lur …. Mumpung Baruklinting mulai bangkit ajak anak-anak e dewe melu gabung dadi siji karo konco-konco Baruklinting lur ….

Wis nek ono lupute ora sah dingapuro lur … suk wae nek bodho tak sowani siji-siji karo njaluk angpow … heheheheheh …

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Suro Diro Jayaningrat Lebur Dening Pangastuti

--Pezut--

 
FOTO-FOTO KEGIATAN JALAN SANTAI KARANG TARUNA BARUKLINTING



19 komentar:

Bodonk Dalam Pelarian mengatakan...

Ok Ok tetap semngat untuk Karang Taruna Baru klinting maju selalu, tapi untuk pak lurah tolong sarana dan prasarana untuk anak muda khususnya karang taruna Baruklinting untuk diperhatikan ,... Kami perwakilan Karang Taruna Baruklinting membutuhkan Keseketariatan Karang taruna untuk memudahkan kegiatan kami, terima kasih

Anonim mengatakan...

Teko T pak

Banyubiru Bumi Perdika mengatakan...

Ki sik komentar "Teko T Pak" koyone sik lingirane sirah pethak ... wakakakakakakakak ...

bejo pnuh pesona'''''krajan..... mengatakan...

,,,,,,masih kurang kompak,,,,,anak muda n orang tua,banyak yg gak pada nongollll....

Airdi Syifa Project mengatakan...

Ilove you pull BAnyubiru ,,, BAruklinting jaya,,,, Kagem poro poro engkang urip ipun sampun radi mulyo.... eeee mbok yow o menawi muda mudi enten aspirasi enten ide mbok diewangi ampun pelit2 ( wong yow mbiyen wes tau enom ok mas2 ) .... ben tambah sugeh.... minimal 500 ewu kan Insyaallah nom2 ane iso dadi tambah cerdas..... tambah pinter ... tambah kreatip ... tambah positip... lan tambah2 liane seng apik2.... AMIN.......

Titik mengatakan...

ok ok aje bos bantuan ke Karang taruna yang penting laporan nya jelas kita bantu dari temen2 di perantauan - jaya Bbiru
so mas bejo yang mana ya orangnya

Anonim mengatakan...

aziz...to; jeng titi....mo tau bejo,,buka ja fb.bejo penuh pesona

Titik mengatakan...

Bukan tu loh mas mas bejo itu anaknya sopo dan kok heboh sekali to? fb nya tidak ada silsilahnya

metasploid mengatakan...

WEBSITE PEMDES KOK MASIH PAKEK BLOGSPOT, KURANG PROFESIONAL AH..

Admin Desa mengatakan...

thank masukanya kagem kito ing Deso nuwun sewu SDM kita baru nyampai disitu mugi sampean (metasploid) saged paring warah ugi transfer ilmu IT, Nuwun

Komar Surosan mengatakan...

Bos Bejo & Pak Wing Tolong Reorganisasi karang tarunanya nanti dr ujung lor sampai kidul yo

Anonim mengatakan...

Mohon untuk di sher.....telah lahir blog karangtaruna baruklinting dan facebooknya.....hari ini tanggal 9 januari 2012
link FB = http://www.facebook.com/profile.php?id=100003341841680&sk=wall
link blog = http://karangtarunabaruklinting.blogspot.com/

r00t mengatakan...

setubuh eh setuju apa yg dikatakan oleh sodara Komar Surosan..
banyubiru itu ya dari ujung lor sampai ujung kidul, jangan prioritas ke ujung kidul tok. jangan pilih kasih...

pocong mengatakan...

to root : tidak ada prioritas di ujung mana pun mas bro ... sementara ini kegiatan memang terkesan "remaja kidul ndalan" sebenarnya itu kebetulan saja ... terima kasih atas sarannya, itu menunjukan Anda (r00t, Surosan) benar-benar menginginkan Baruklinting maju dan menjadi organisasi yang dapat diandalkan di Desa Banyubiru.

TEAM RESPECT mengatakan...

karang taruna baruklinting sdah trbentuk periode 2012 - 2015.
Kali nie mngmbil tema 5T..(Toto,Titi,Tentrem,Tenang,Terarah)....
Mudah2an dlm piriode X Ni bisa mewujudkn kemajuan & persatuan banyubiru skrng & yg akn datang......

Agung P mengatakan...

Kebangkitan bukan ahkir dari perjuangan justru awal dari perjuangan anak bangsa menatap masa depan jadi pls karang taruna digunakan sebagai wahana belajar utk mengerti menjadi bagian dari masyarakat scr nyata

Rukmana mengatakan...

Bos Pezzut and Bang Jack mana artikelX2 nya lang lucu-lucu
Darsinah seri II kok tidak ada

ANDRE RICARDO mengatakan...

OPO KUI REKKK????:))

juragan jenggot mengatakan...

tuku gabah ning Semarang
Gabah garing sekepelan
Ra Masalah wedhok lanang
Sing penting duwe bolongan

Poskan Komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More